søndag den 30. marts 2014

Åben Makerspace og Arduino Dag 2014

Lørdag d. 29. marts 2014 fejrede man verden over at Arduino kom til verden for 10 år siden i Italien. Dette lille microcontroller-udviklerboard udviklet til bl.a. designstuderende, har været en overvældende succes, og har været medvirkende til at makerbevægelsen har fået vinger. På Bork Havn Efterskole er der 14 elever der har valgfaget "Arduino - elektronik og programmering", så derfor var det oplagt at vi var med til at fejre fødselsdagen. På kortet over steder i verden der fejrer dagen, finder man i Danmark kun to steder: Labitat i København og Bork Havn Efterskoles Makerspace. Let-elektronik, hvor vi har købt meget Arduino-grej fejrede også dagen, men var ikke med på kortet.

Vi holdt Åben Makerværksted og en af vores egne elever, der ikke er på valfagsholdet, kom forbi og ville gerne prøve. Det blev en fantastisk oplevelse for både elev og lærer. Med ganske kort instruktion "knækkede han koden" og arbejde sig igennem en række ret avancerede Arduino-projekter inden dagen var omme (midnat). 


Vi nåede også flere andre ting, der intet har med programmering at gøre, men som i høj grad er det der kendetegner et makermiljø. To drenge talte om idéer til automatiske "sentry-guns", som de kender fra spil. Der blev diskuteret mange løsninger og hvilke udfordringer de stod overfor. På et tidspunkt gik jagten ind på at finde et forholdsvis ufarligt våben, der med modifikationer ville kunne udgøre våbendelen af en sentry-gun. 


Det downloadede våben blev 3D-printet, testet, modificeret, printet igen og der blev lagt planer for yderligere modifikationer. Der er en helt fantastisk stemning, når idéer og fantasifulde historier fyger gennem luften, samtidig med at man forsøger at klare en udfordring. 


En af vores besøgende, Asbjørn Skovsende, har sammenfattet nogle af de indtryk han fik med sig i dette blogindlæg http://www.legoglaering.dk/2014/03/arduino-day-in-a-danish-border-school-style/

På tirsdag får valgfagsholdet besøg af to studerende fra Ålborg Universitets Masteruddannelse i IKT og Læring. Vi glæder os til at dele idéer og erfaringer med dem.

Tak til gæster og elever for en skøn dag i Makerværkstedet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar