onsdag den 25. juni 2014

Workshops det næste halve år

Skoleåret er næsten slut. Næste år byder på mere programmering, tinkering, making, design og håndværk 2.0. Jeg er endnu ikke færdig med at planlægge mine valgfagstilbud, men ved at jeg kommer til at køre "programmering og elektronik" på alle fysik/kemi-hold i 9. og 10. klasse næste år.

I de kommende måneder har jeg desuden lavet aftale om afholdelse af forskellige workshops. Herunder har jeg samlet de forskellige beskrivelser og links til arrangementerne. Ses vi?

Workshops og Show and Tell på Gifted Childrens Sommerlejr (juli 2014)



Programmering og Elektronik
Workshop 1 (7-8 år),2 (9-10 år),3 (11-12 år) og 4 (13-15 år) (max 8 pr. hold)


Microcontrollere som fx Arduinoer er hjernen i robotter, droner, automatiserede hjem, satellitter og meget mere. Alle kan arbejde med Arduino og få meget større forståelse for den teknologi der omgiver os. En forståelse der pirrer opfindsomhed, leg og kreativitet.

Prøv selv at programmere en Arduino og få et lille indblik i de muligheder der ligger foran dig. Forældre må følges med deres barn (Det er barnet der deltager i workshoppen).

Programmering og Elektronik – Show and Tell (ubegrænset deltagerantal)

I dette oplæg, vil jeg vise eksempler på nogle af de ting, der er på vej ind i skolen og som både børn og voksne kan have fornøjelse af, at arbejde med som fritidsinteresse.

Deltager i Mortens Sommerskole

Erfaringsudveksling og hygge for voksne med lyst til at skabe, fabulere og programmere.




Kodning i Undervisningen -
VIA Center for undervisningsmidler Herning 26. august


Fysik/Kemi er også programmering og anvendt elektronik

Med forenklingen af Fælles Mål bliver der nu indført vigtige kompetencemål og færdighedsmål som bl.a. siger at eleverne skal kunne anvende og udvikle naturfaglige modeller, have viden om elektroniske kredsløb og simpel programmering og kunne designe enkle teknologiske løsninger på udfordringer fra hverdag og samfund.

I workshoppen får du mulighed for at se en lang række eksemplariske opstillinger, der både understøtter simpel programmering, giver en kobling mellem den virtuelle, digitale verden og den fysiske, analoge verden og som giver elever indsigt og forståelse af den teknologi vi er omgivet af. Der tages udgangspunkt i Arduino-platformen og dens mange forskellige afskygninger i fx robot-styring, ”wearables” og intelligente
hjem.




Lærerkonferencen "Ud af boksen 2014" 2.-3. september
Vitus Bering Innovation Park i Horsens


Workshop: Hackerværksted 
Skal din skole ha’ et hackerværksted? - inspiration til brug af ny teknologi i undervisningen. Her kan du prøve kræfter med forskellige former for ny teknologi og se konkrete eksempler på, hvordan det kan integreres i en læringssammenhæng.
Du får selvfølgelig selv lov til at pille ved både elektronikken og programmeringen, og vi lægger op til en diskussion af, hvordan ny teknologi kan medtænkes som en motiverende mulighed i såvel innovative, tværfaglige og fagfaglige forløb - fra de små klasser og til ungdomsuddannelserne.
Du vil blandt andet kunne prøve diverse microcontrollere (fx arduino), robotter og 3D-printere, og få tip til hvordan du kommer i gang, og hvor du kan få hjælp, hvis det kniber. Gør ideer til virkelighed gennem konstruktion og programmering.

Workshopholdere: Heine Ravnholt, Bork Havn Efterskole og Tommy Byskov Lund, NTS-centeret.



Naturfag i spil - Naturvidenskabernes Hus - 26. november 2014



Arduino og Innovation
Microcontrollere som Arduino er hjernen i robotter, droner, automatiserede hjem, "internet of things", satelitter og wearable electronics. Elever i grundskolen kan arbejde med microcontrollere og få meget større forståelse for den teknologi de er omgivet af. En forståelse der pirrer opfindsomhed, leg og kreativitet. Prøv selv at programmere en Arduino og få et overblik over mulighederne.


Heine Ravnholt:
Er lærer på Bork Havn Efterskole. Underviser bl.a. i matematik, fysik/kemi, design og 3d, programmering og makerværksted. Han har bl.a. erfaringer med 3D print, praktisk design, Arduino, Makey Makey, Teensy, Spark Core, spiludvikling, RaspberryPi, FLORA og Scratch. Han har tidligere afholdt Arduino-workshop på Big Bang 2013 i København, Parkvejens Skole i Odder og CFU i Århus.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar